Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Селски ябълкови питки

Селски ябълкови питки

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Селски ябълкови питки1 / 2
17/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • масло - 100 г
  • захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, отстраняват се семките и плодовете се режат на ситно.

Смесват се брашното, солта и бакпулверът и се замесва тесто, в което се добавят 2 супени лъжици от маслото.

От захарта се отделя 1 чаена лъжичка настрана, другото се добавя в тестото.

Добавят се нарязаните ябълки и прясното мляко, от което малко се оставя настрана. Разбърква се.

Тестото се разточва на дъска, поръсена с брашно, на питки с дебелина около сантиметър и диаметър 6 сантиметра.

Ябълковите питки се нареждат на тава, намазана с мазнина, намазват се с прясно мляко и се поръсват със захар.

Пекат се 20 минути на 180 градуса. Сервират се с бучица масло върху всяка питка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

асие
асие
Искам да попитам зс ябълковите питки прясното мляко не идва ли малко в повече няма ли да стане рядко тестото и другото което ми направи впечетление че не изглеждат питки а като гевреци нещо снимката не отговаря на рецептата
31.10.2015 17:34