Сьомга с чеснов сос

15/06/2014
Нина Норд
отНина НордНовак306
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 035
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • сьомга – 1 кг филе
  • бекон – 200 г
  • лимони – 1 бр.
  • чесън – 6 скилидки
  • яйца – 4 бр. (жълтъци)
  • горчица – 2 с.л.
  • бяло вино – 1 с.л.
  • олио – 6 с.л.
  • копър – 6 стръка
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се реже на едри парчета, поливат се със сока от лимона, поръсват се със сол и се оставят 20 минути в хладилника.

Приготвя се чеснов сос, като жълтъците се смесват с горчицата, разбиват се, като се добавя от олиото.

Добавя се виното и счукания с малко сол чесън. Рибата се поръсва с нарязан на ситно копър, поръсва се с черен пипер, покрива се с тънки парченца бекон.

Увива се във фолио и се пече 10 минути на скара. Сервира се със соса.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар