Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сьомга с чеснов сос

Сьомга с чеснов сос

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Сьомга с чеснов сос1 / 2
15/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • сьомга - 1 кг филе
  • бекон - 200 г
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 6 скилидки
  • яйца - 4 бр. (жълтъци)
  • горчица - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • копър - 6 стръка
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се реже на едри парчета, поливат се със сока от лимона, поръсват се със сол и се оставят 20 минути в хладилника.

Приготвя се чеснов сос, като жълтъците се смесват с горчицата, разбиват се, като се добавя от олиото.

Добавя се виното и счукания с малко сол чесън. Рибата се поръсва с нарязан на ситно копър, поръсва се с черен пипер, покрива се с тънки парченца бекон.

Увива се във фолио и се пече 10 минути на скара. Сервира се със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: