Задушена сърна с червено вино

23/06/2014
Нина Норд
отНина НордНовак306
Приготвяне40 мин.
Готвене100 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 756
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата45
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • сърнешко месо – 500 г
  • червено вино – ½ ч.ч.
  • сметана – 2 с.л.
  • брашно – 1 с.л.
  • бульон – 4 ч.ч. месен
  • доматено пюре – 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • целина – 1 глава
  • моркови – 2 бр.
  • майорана – ½ ч.л.
  • зехтин – 5 ч.л.
  • сол – ½ ч.л.
  • черен пипер – ¼ ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Виното се смесва с майораната, черния пипер, солта и 1 чаена лъжичка зехтин. Залива се месото и се маринова 30 минути. Лукът, целината и морковите се почистват и се режат на кубчета.

Месото се реже на едри парчета и се запържва в зехтин до златиста коричка. Добавя се доматеното пюре и се пържи още 3 минути.

Добавя се бульонът и всичко се задушава на бавен огън 45 минути. Брашното се запича на сух тиган и се разрежда с малко от соса от задушеното месо и със сметаната. Разбърква се добре и се добавя към месото.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Elena Hristova
Elena Hristova
03.03.2015 17:03
vpechatlena sam,ste go sgotvia taka i sled tova ste komentiram rezultata,ok?
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв