Руска торта с кафе

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Руска торта с кафе1 / 2
23/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • вода - 3 с.л.
  • захар - ½ ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 1/3 ч.ч.
  • нишесте - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сметана - 500 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • кафе - 1 ч.л. разтворимо
  • шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се отделят от белтъците, добавя се топлата вода и постепенно се добавя захарта и ванилията. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към жълтъците.

Добавя се смес от брашното, нишестето и бакпулвера. Тестото се излива в тава, постлана с хартия за печене, и се пече 30 минути на 180 градуса. Охлажда се.

Приготвя се крем от разбитата сметана, която се смесва с кафето и пудрата захар. Блатът се разрязва на две. Единият блат се намазва с половината крем. Покрива се с горния блат. Намазва се с останалия крем и се поръсва с настъргания шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илма
Илма
Изглежда вкусно,а и не е сложно за приготвяне!Ако някой я направи-да споделя.
23.06.2014 18:43