Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Желета»Пармско желе с портокали

Пармско желе с портокали

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пармско желе с портокали1 / 2
22/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • бадеми - 150 г (смлени)
  • портокали - 2 бр.
  • желатин - 30 г
  • захар - ½ ч.ч.
  • прясно мляко - 1 и ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се накисва в 2 чаши студена преварена вода за 30 минути.

Добавят се 2 чаши вода, слага се на котлона и при непрекъснато бъркане се загрява до разтварянето на желатина.

Добавят се млякото, бадемите, захарта и при непрекъснато бъркане сместа се оставя да кипне.

Разлива се в купички и се оставя в хладилника да се стегне. Всяка купичка се украсява с резенчета портокали при сервирането.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
33
20
10
Дай твоята оценка: