Пухкав домашен сладкиш

21/06/2014
Виктория
отВикторияНовак212
"От домашното по-хубаво няма, поредното доказателство е този вкусен домашен сладкиш"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо46 057
  • Преглеждания за месеца988
  • Преглеждания за седмицата76
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 180 градуса. Маслото и захарта се разбиват с миксер за няколко минути, след което се добавят яйцата и прясното мляко и отново се разбива.

Накрая към яйчената смес се добавят предварително смесените и пресяти брашно, нишесте, бакпулвер и сол. Сместа се разбива до получаването на гладко тесто.

То се изсипва в намаслена тавичка и се пече около 40 минути. Готовността му се проверява с клечка за зъби. Щом тя излиза суха от сладкиша, значи е готов. По желание сладкишът се декорира с пудра захар и ягодка.подобни рецепти тук

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар