Пикантна наденица с лук

24/06/2014
Динко Златев
отДинко ЗлатевНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 487
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • наденица - 2 парчета по избор
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • лук - 2 глави, средни
  • чесън - 2 скилидки по желание
  • люти чушки - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер - на око
  • хляб - за поднасяне
  • олио - 4 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете наденицата при нужда и направете леки прорези с ножа по повърхността на парчетата. Напръскайте ги със соевия сос и малко лимонов сок и оставете да се овкусят за половин час в хладилника.

Загрейте олиото и накълцайте лука на тънки полумесеци. Чесънът може да нарежете или да оставите скилидките цели.

Пуснете надениците да се пържат, а след няколко минути добавете и лука. Обръщайте надениците, за да се запържат от всички страни. Към края, след като лукът е омекнал и се е запържил, прибавете чесъна, скълцаните ситно люти чушки. Овкусете със сол и пипер на вкус и поднесете с препечен хляб.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Pressy
Pressy
19.03.2016 22:22
Mmmm vkusno
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв