Пълнени картофи с шунка

25/06/2014
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 605
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги сложете да се варят за около 10 минути, колкото само леко да омекнат. Охладете ги и ги разполовете. Издълбайте вътрешността им и я изпържете в олио, като овкусите със сол и черен пипер.

Смесете разбитите яйца с натрошеното сирене и по-голямата част от шунката, нарязана ситно. Добавете изпържените картофи и накълцан пресен лук и едно клонче риган - без стеблото.

Напълнете картофите и ги подредете в подходяща тава. Долейте 1 пръст вода и сложете да се пекат до готовност. Извадете, покрийте всеки картоф в парче ементал или кашкавал, поръсете с още малко ситно скълцана шунка, останалия риган и запечете, докато кашкавалът се разтече.

Поднесете в порция по 2 половинки картофи, поръсени с малко зелен лук и гарнитура по избор.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар