Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Панирани пилешки подбедрици

Панирани пилешки подбедрици

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Панирани пилешки подбедрици1 / 2
29/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8 бр.

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр. долно бутче
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • корфлейкс - купичка натрошен
  • галета - за овалване
  • лимонов сок
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • майорана - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте пилешките бутчета с подправките и лимонов сок за 20-30 минути в покрит съд, като периодично раздрусвате.

Загрейте олио за пържене. Всяко бутче потапяйте първо в яйца, после в галета, отново яйца и накрая корнфлейкс.

Пускайте подбедриците да се пържат до апетитен и равномерен загар.

Забележка: Олиото не трябва да е прекалено сгорещено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: