Вкусни кренвиршки

02/07/2014
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Вкусни кренвиршки, които направо се топят в устата - точно както ги правеха навремето "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции35 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 368
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко топлото прясно мляко заедно със захарта и оставете да се активизира.

Направете кладенче в брашното в голяма тава. Сипете вътре прясното мляко, киселото мляко с разтворената в него сода, яйцето, солта. Хубаво объркайте и замесете гладко тесто.

Оставете да втаса за около 1 час на стайна температура. Разделете го на 3 топки, разточете всяка на кръгла кора и изрежете триъгълници.

Върху всеки триъгълник се маже малко горчица, слага се парченце обелен кренвирш (около 4-5 см дължина) и бързо и внимателно, без да се притиска прекалено, се завиват кифлички.

Подреждат се в тава с хартия за печене, оставят се да починат за 15-20 минути, мажат се с разбито с малко вода яйце и се пекат в умерено загряна фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Деси Маринова
Идеални за закуска.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв