Вкусни кренвиршки

02/07/2014
"Вкусни кренвиршки, които направо се топят в устата - точно както ги правеха навремето "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции35 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 088
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1 чаша леко топло
  • мая - 1 кубче
  • яйца - 1 разбито
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 к.л.
  • брашно - 1 кг.
  • за плънката
  • кренвирши - 6 бр.
  • горчица
  • яйца - 1 - 2 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко топлото прясно мляко заедно със захарта и оставете да се активизира.

Направете кладенче в брашното в голяма тава. Сипете вътре прясното мляко, киселото мляко с разтворената в него сода, яйцето, солта. Хубаво объркайте и замесете гладко тесто.

Оставете да втаса за около 1 час на стайна температура. Разделете го на 3 топки, разточете всяка на кръгла кора и изрежете триъгълници.

Върху всеки триъгълник се маже малко горчица, слага се парченце обелен кренвирш (около 4-5 см дължина) и бързо и внимателно, без да се притиска прекалено, се завиват кифлички.

Подреждат се в тава с хартия за печене, оставят се да починат за 15-20 минути, мажат се с разбито с малко вода яйце и се пекат в умерено загряна фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Деси Маринова
Идеални за закуска.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв