Панирани ябълки с карамел

03/07/2014
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 356
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки - 4 бр., обелени
  • брашно - 115 г
  • вода - 1/2 ч.ч.студена
  • яйца - 1 бр. (разбито)
  • зехтин - за пържене + 2 с.л. за карамелизиране
  • захар - 115 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всяка от ябълките на 8 парчета. Оваляйте всяко парче в брашно.

Преместете останалата част от брашното в купа и прибавете водата. Бъркайте, докато получите лепкаво тесто. Прибавете яйцето и разбийте добре.

Загрейте зехтина в тиган. Оваляйте ябълките в яйчената смес и ги сложете да се пържат за около 3 минути, докато станат златисти на цвят. След това ги извадете и отцедете.

Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган и прибавете захарта вътре. Бъркайте, докато започне да се карамелизира. След това бързо прибавете ябълките и ги разбъркайте в сместа, така че да ги покрие добре.

Натопете карамелизираните ябълки в студена вода, за да се стегнат и сервирайте.подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар