Боб на фурна

07/03/2010
"За нас миризмата на запечен боб с наденички е по-вкусна от тази на най-изисканото гурме ястие в престижен ресторант "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 684
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • боб - 500 гр.
  • домати - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • картофи
  • гъби - печурки 100 гр.
  • къри - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - лют на вкус
  • олио - 6 с.л.
  • колбас - наденица сурова 300 гр.
  • брашно - 2 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се сварява и се поставя в купа. Отделно брашното се смесва с вода, докато се получи кашичка. След това се добавя към боба, хубаво се разбърква и се посолява.

Прибавят се нарязаните наедро лук, морков, чушка, гъби и картофи. Поръсва се с подправките и се разбърква.

В намаслена тава се редят нарязаните на колелца домати, поставят се половината от боба, наденичките и после другата половина от боба. Покрива се с домати и се пече около 40–50 минути в умерено загрята фурна.


подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар