Лимонов тарт

06/07/2014
от АнелияНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 856
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 210 г
  • пудра захар - 80 г
  • яйца - 1 жълтък
  • масло - 150 г
  • Плънка
  • яйца - 4 бр. + 2 жълтъка
  • лимонов сок - 250 мл
  • лимони - кора от 3 бр.
  • пудра захар - 250 - 300 г
  • сметана - 200 мл

Начин на приготвяне

Брашното, пудрата захар и студеното масло се разбиват в блендер до получаването на трохи. Прибавя се жълтъкът и се разбива повторно.

Тестото се завива във фолио и се прибира в хладилник, за да стегне. След това се разточва и се слага във форма за тарт с махащо се дъно. Отново се връща в хладилника. Изважда се, покрива се с фолио за печене и се пече в загрята на 180-190 градуса фурна за около 15-тина минути.

Плънка: Яйцата и жълтъците се разбиват заедно със захарта, добавя се сметаната, лимоновият сок и настърганата кора. Получената смес се излива върху вече изпеченото тесто и се пече в загрята на 150 градуса фурна /без вентилатор/ за около половин час.

Преди да нарежете лимоновия тарт, трябва да оставите да престои няколко часа.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар