Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли на тиган със зеленчуци

Свински пържоли на тиган със зеленчуци

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3212k
Свински пържоли на тиган със зеленчуци1 / 4
07/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 3 с кост
  • сол
  • шарен пипер
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • моркови - 1 голям
  • картофи - 5 малки, пресни
  • олио - за пържене
  • червено вино - 180 мл сладко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пържолите с малко сол, млян шарен пипер и соев сос, като добре ги натриете.

Загрейте олиото в тиган с незалепващо покритие. Сложете пържолите и ги запържете от едната страна леко, след което ги обърнете от другата.

Когато се запържат и от втората страна, долейте виното и оставете да се задушат с него за няколко минути. След това често обръщайте пържолите, докато са напълно готови и виното се е изпарило.

Извадете ги и ги приберете в съд с капак. В тигана прибавете почистените и нарязани тънко моркови и картофки. запържете ги до готовност.

Поднесете пържола с част от запържените зеленчуци. Заради добавеното червено вино месото и зеленчуците придобиват апетитен карамелен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.7
50
41
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Petar Yorgov
Petar Yorgov
Зеленчузите са вредни
03.08.2016 14:53
1