Пилешка супа с тиквички

07/07/2014
"Избрахме за вас най-добрата пилешка супичка и нямаме търпение да я опитате и да си дадете оценката "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо940
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - пилешки гърди с кост
  • картофи - 5 пресни, неголеми
  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 1 малка
  • олио - 30 мл
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1 с.л. сушен или 2 пресен
  • мащерка - 1 с.л. сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете на ситни парченца.

Пилешкото месо отделете от костите, нарежете го ситно.

Сложете костите да се варят с достатъчно вода за супата. След като се получи бульон, добавете нарязаното пилешко и варете за 10 минути.

Добавете зеленчуците и варете за 15 минути, като долеете и олиото.

Овкусете супата със сол, черен пипер, магданоз и мащерка. Снемете я от котлона.

Разбийте яйцето с киселото мляко и оцета. Внимателно темперирайте с бульона и застройте супата.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар