Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа с тиквички

Пилешка супа с тиквички

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пилешка супа с тиквички
Снимка: Елица
1 / 3
07/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Избрахме за вас най-добрата пилешка супичка и нямаме търпение да я опитате и да си дадете оценката"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - пилешки гърди с кост
  • картофи - 5 пресни, неголеми
  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 1 малка
  • олио - 30 мл
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1 с.л. сушен или 2 пресен
  • мащерка - 1 с.л. сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете на ситни парченца.

Пилешкото месо отделете от костите, нарежете го ситно.

Сложете костите да се варят с достатъчно вода за супата. След като се получи бульон, добавете нарязаното пилешко и варете за 10 минути.

Добавете зеленчуците и варете за 15 минути, като долеете и олиото.

Овкусете супата със сол, черен пипер, магданоз и мащерка. Снемете я от котлона.

Разбийте яйцето с киселото мляко и оцета. Внимателно темперирайте с бульона и застройте супата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: