Патладжани с доматен сос

09/07/2014
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143256848
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 911
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните по дължина, посолете ги и ги оставете да се отцедят за около един час. След това ги измийте старателно и отцедете от водата.

Оваляйте ги в брашно и ги наредете в предварително намазнена с олио тавичка. Сложете ги да се пекат в загрята на 200 градуса фурна за около 25 минути или докато покафенеят.

Междувременно пригответе доматения сос. Нарежете лука и го сложете да се запържи леко. Добавете настърганите домати, сол и захар. Оставете да покъкрят, докато сменят цвета си. Накрая прибавете пасираните скилидки чесън и нарязан магданоз. След няколко минути махнете от котлона.

Добавете доматената смес към изпечените патладжани и намалете фурната на 180 градуса. След около 20 минути извадете. Тези патладжани могат да се консумират веднага, но най-вкусни са няколко часа след приготвянето.

По желание ги запечете с малко настърган кашкавал или пармезан.
подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Прекрасна е рецептата, но единственото което не добавям е лук. Гласувам с 5.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв