Да помогнем на Мишо да проходи

Марината за пържоли

13/05/2009
Приготвяне
Общо
Изпрати Марината за пържоли
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо58 611
  • Преглеждания за месеца1542
  • Преглеждания за седмицата80
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • олио - 4 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр. сок
  • чесън - 2 скилидки (по желание)
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • черен пипер - 3 - 4 зърна
  • доматено пюре - 1 - 2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта

Приготвяне на Марината за пържоли

В хаванче стривате пипера, бахара, чесъна и солта. В порцеланов съд се смесват с лимоновия сок, доматеното пюре, олиото и горчицата и се разбърква добре. С получената марината намазвате пържолите и ги оставяте да престоят около час - час и половина преди топлинната обработка.

Остатъка от тази марината, можете да смесите с мазнината от пърженето на пържолите, да прибавите 1 щипка препечено брашно размито в малко топла вода и да кипнете цялата смес на котлона. Подправете я с малко сметана и захар и ви уверявам, че ще получите един превъзходен сос към пържолите.


[подобни рецепти тук]

  • Google+
  • Pinterest

3.6
Общо 14 гласували
5 6
4 1
3 4
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Владимир Петровски
02.01.2014 13:30
Марината за пържоли:
-соев сос,лимонов сок, 1 чаена лъжичка горчица, 1 чаена лъжичка мед,пасирани скилидки чесън,естрагон,2 супени лъжици олио, 3 супени лъжици червен пипер, 1 лъжичка черен пипер, щипка две морска сол
8
1

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Вкусна и лесна рецепта за Марината за пържоли. Доволен ли си от това, което намери? Виж останалите специалитети за Марината за пържоли. Вкусни рецепти от българската и чужда кухня. Съвети как да приготвим Марината за пържоли в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.