Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пълнени зеленчуци по италиански

Пълнени зеленчуци по италиански

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пълнени зеленчуци по италиански1 / 2
12/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г по избор
  • тиквички - 3 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 малка глава, настърган
  • магданоз - 1/4 ч.ч. нарязан
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • яйца - 1 голямо
  • кетчуп - 1 - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки пресовани
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • кашкавал - 1/3 ч.ч. настърган или Пекорино
  • галета - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете лука, магданоза, ригана, яйцето, кетчупа, чесъна, солта, черен пипер и хубаво объркайте. Прибавете галетата и настъргания кашкавал (или Пекорино) и накрая омесете всичко това с каймата. Покрийте купата и я сложете в хладилник да престои за 1 час.

Почистете зеленчуците, разполовете ги, след което издълбайте вътрешността на тиквичките и семето на чушките. Напълнете зеленчуците с подмазнена тава и ги полейте със зехтин.

Сложете ги да се пекат за около 45 минути на 170 градуса предварително загряна фурна, като може да добавите 100 мл вода или бульон в тавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: