Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Летен хлебен пудинг

Летен хлебен пудинг

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Летен хлебен пудинг1 / 2
15/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
375 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • хляб - 400 г бял
  • вишнев ликьор - 50 мл
  • масло - 50 г
  • малини - 400 г
  • боровинки - 200 г
  • мед - 30 г
  • балсамов оцет - 50 мл
  • ягодов сладолед - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малините се заливат с ликьора и се оставят за 1 час. Хлябът се нарязва на ленти и се запържва леко в половината масло на среден огън. Охлажда се. Повечето хлебни ленти се слагат в купа, като се нареждат по дъното и стените.

Малините се отцеждат от ликьора и се запържват леко в масло. Добавя се ликьорът, задушават се още 1 минута и се свалят от котлона. Слагат се в гевгир да се отцедят и се изсипват върху хляба в купата.

Покрива се с останалия хляб и се затиска с тежест. Оставя се за 1 час в хладилника. Приготвя се сос, като боровинките се запържват леко на среден огън. Добавя се оцетът и се бърка, докато се изпари половината.

Добавя се медът и се вари до сгъстяване на бавен огън при непрекъснато бъркане. В чиния се обръща пудингът и се полива със соса. Сервира се с топки сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: