Милфьой с горски ягоди

25/07/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо890
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • сметана – 300 г
  • пудра захар – 2 с.л.
  • извара – 150 г
  • бутертесто – 500 г
  • горски ягоди – 300 г
  • кафява захар – 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От ягодите се оставят няколко за украса. Тестото се размразява, разделя се на две и леко се разточва, за да е с размера на тавата.

Едната половина се покрива с хартия за печене и отгоре се слага по-малка тавичка, за да не се надигне тестото при печенето. Пече се 15 минути на 200 градуса.

Същото се прави и с другата част от тестото. Всяка част се разрязва на две. Така се получават четири кори.

Изварата се разбива със сметаната. Добавя се кафявата захар и се разбива до крем.

Сглобява се милфьой, като на първия блат се слага крем, върху него се поръсват ягоди. Похлупват се с втория блат, който също се намазва с крем и се поръсва с ягоди.

Същото се прави и с третия блат, а върху четвъртия се слагат ягодите за украса и се поръсват с пудра захар.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар