Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Руло от кашкавал и скариди

Руло от кашкавал и скариди

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Руло от кашкавал и скариди1 / 2
04/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кашкавал - 400 г
  • скариди - 150 г (сварени)
  • зелен лук - 10 перца
  • майонеза - 100 г
  • масло - 100 г
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се нарязва на ситно или се настъргва и се завива в домакинско прозрачно фолио. Завива се като пакет и се пуска във вряща солена вода, така че да не стига до дъното.

Това се прави, като в тенджерата се сложи гевгир. Кашкавалът се сварява до омекване – 10-15 минути. Пакетът се вади и се развива, без да се вади кашкавалът.

Разточва се с точилка до 4-5 мм дебелина. Маха се фолиото. Приготвя се плънка, като се смесва маслото, лимоновият сок, майонезата и след като сместа заприлича на крем, се добавят нарязаните на ситно лук и скариди.

Тази плънка се слага в единия край на кашкавала и се навива като руло. Завива се във фолио и се притиска леко. Оставя се в хладилника за 5 часа и се реже на тънки кръгчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: