Гъста италианска зимна супа

22/11/2008
Маги
отМагиНовак
"Зимите в някои части на Италия може да са много сурови, но тази гъста италианска зимна супа сгрява тялото и душата!"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 027
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • боб - бял 400 гр. консервиран
  • вода - 300 мл.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • домати - 400 гр. пасирани
  • риба - тон 200 гр. консерва в зехтин
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • пипер - лют по желание
  • босилек - пресен по желание
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерата се запържва ситно нарязан лук и пресованият чесън, докато лукът омекне. Добавят се пасираните домати, водата и натрошеното кубче зеленчуков бульон. Прибавят се отцеденият и измит с вода боб, намачканата риба тон, нарязан на ситно босилекът и лютият червен пипер и 1 ч л захар.

Довежда се до кипване и огънят се намаля на минимум. Оставя се още 10 минути, след което супата се сваля от огъня.

По желание се гарнира с чеснови крутони и накъсани листа босилек.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

екатерина баракова
екатерина баракова
29.09.2011 12:48
Ако трябва да го оценя му давам 3,5. Много странен вкус, интересно ми се видя като рецепта, но не съм очарована като го сготвих.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв