Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Гъста италианска зимна супа

Гъста италианска зимна супа

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Гъста италианска зимна супа1 / 2
22/11/2008
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5-6
"Зимите в някои части на Италия може да са много сурови, но тази гъста италианска зимна супа сгрява тялото и душата!"

Необходими Продукти

  • боб - бял 400 гр. консервиран
  • вода - 300 мл.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • домати - 400 гр. пасирани
  • риба - тон 200 гр. консерва в зехтин
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • пипер - лют по желание
  • босилек - пресен по желание
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерата се запържва ситно нарязан лук и пресованият чесън, докато лукът омекне. Добавят се пасираните домати, водата и натрошеното кубче зеленчуков бульон. Прибавят се отцеденият и измит с вода боб, намачканата риба тон, нарязан на ситно босилекът и лютият червен пипер и 1 ч л захар.

Довежда се до кипване и огънят се намаля на минимум. Оставя се още 10 минути, след което супата се сваля от огъня.

По желание се гарнира с чеснови крутони и накъсани листа босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

екатерина баракова
екатерина баракова
Ако трябва да го оценя му давам 3,5. Много странен вкус, интересно ми се видя като рецепта, но не съм очарована като го сготвих.
29.09.2011 12:48