Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с конячен сос

Свинско с конячен сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Свинско с конячен сос1 / 2
15/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • соев сос - 2 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • свинско месо - 600 г
  • черен пипер - 2 ч.л. млян
  • коняк - 50 мл
  • сметана - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, подсушава се и се нарязва на едро. Парчетата се осоляват с половината сол, поръсват се с черен пипер и се оставят за 10 минути. Запържват се на среден огън в масло до златисто, по 3-4 минути от всяка страна.

Приготвя се сос, като сметаната се разбива с миксер и се смесва със соевия сос, останалата сол и черния пипер. Загрява се на бавен огън до кипване, добавя се конякът и се вари на бавен огън при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

Месото се сервира, полято със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: