Пъстърва с шампанско и сметана

15/07/2014
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо759
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пъстърва – 600 г
  • сметана – 200 г
  • лук – 4 глави
  • олио – 3 с.л.
  • шампанско – 200 мл
  • копър – 5 стръка
  • сол – 1 щипка
  • черен пипер – ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, измива се и се подсушава. Осолява се, поръсва се с черен пипер, слага се в тавичка, намазана с мазнина. В коремчето на рибата се слага нарязаният копър, смесен с малко сол.

Лукът се реже на ситно и се запържва в останалото олио. Половината лук се слага върху рибата. Полива се с шампанско.

Пече се 25 минути на 220 градуса.

Останалият лук се смесва със сметаната, кипва се и се вари 3 минути на бавен огън. Рибата се сервира със соса.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар