Американска картофена запеканка

19/07/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 945
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • картофи – 800 г
  • лук – 2 глави
  • чесън – 2 скилидки
  • аншоа – 8 бр. (мариновани)
  • сметана – 500 мл
  • масло – 6 с.л.
  • сол – 1 щипка
  • черен пипер – ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на тънки шайби. Половината от маслото се разтопява и в него се пържи лукът на бавен огън 5 минути. Рибките се режат на ситно, както и чесънът.

Добавят се към лука и се задушават 5 минути. Картофите се нарязват на тънки кръгове.

В намазана с мазнина тава се слагат половината картофи, покриват се с лучената смес, отгоре се слагат останалите картофи и всичко се залива със сметана, смесена със солта и черния пипер.

Пече се 20 минути на 220 градуса. Покрива се с парченца масло и се пече още 20 минути.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар