Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пъпеш в джинджифилов сироп

Пъпеш в джинджифилов сироп

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пъпеш в джинджифилов сироп1 / 3
15/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
175 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пъпеш - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • джинджифил - 3 см (пресен корен)
  • олио - ½ ч.л.
  • вода - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джинджифилът се обелва и се настъргва на ситно. В олиото се запържва половината джинджифил за около 10 секунди. Поръсва се с 1 супена лъжица захар. След 1 минута се сваля от огъня и се оставя да се охлади.

В малка тенджерка се кипва водата с останалата захар и останалия джинджифил и се вари 10 минути на бавен огън. Претрива се през сито и се охлажда. Пъпешът се обелва и сърцевината му се отстранява.

Пъпешът се нарязва на кубчета или се издълбава с кръгла лъжичка и се залива с изстиналия сироп. Оставя се в хладилника за 2 часа и се поръсва с карамелизирания джинджифил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: