Ароматен морковен кекс с джинджифил

17/07/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 967
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 250 г
  • кафява захар – 100 г
  • олио – 170 мл
  • яйца – 3 бр.
  • моркови – 300 г
  • сол – 1 щипка
  • масло – 1 с.л.
  • орехи – 50 г
  • бакпулвер – 2 и ½ ч.л.
  • джинджифил – 1 ч.л. на прах
  • индийско орехче – ½ ч.л.
  • за крема
  • маскарпоне – 200 г
  • пудра захар – 100 г
  • лимонов сок – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се обелват и се настъргват на ситно. Орехите се нарязват на едро. Брашното се смесва със солта, бакпулвера, индийското орехче и джинджифила.

Яйцата се разбиват със захарта, добавя се олиото. Смесват се с брашното, добавят се морковите и орехите. Форма за кекс се маже с масло и се поръсва с брашно.

Тестото се излива и се пече 50 минути на 180 градуса. Кексът се вади и се охлажда. Маскарпонето се смесва с пудрата захар и лимоновия сок и с този крем се намазва кексът.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар