Профитероли с ягоди и крем

17/07/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо970
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се налива в тенджерка, добавя се маслото и солта и сместа се кипва. Като се разбърква, се добавя брашното и се сваля от огъня. Премества се в студен съд и се добавя яйцето.

С шприц се правят кръгове върху тава на 4 сантиметра един от друг. Пекат се 20 минути на 180 градуса. Слагат се на решетка да се охладят и се прави разрез на всяка профитерола, за да излезе горещият въздух.

Сметаната се разбива, добавя се крема сиренето и пудрата захар. Отрязват се капачета на профитеролите и с шприц се пълнят с крем. Ягодите се режат на четвъртинки и се слагат върху крема. Отгоре се покриват с капачетата.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Юлия
Юлия
02.06.2015 21:54
Каква е сметаната? Пояснете, когато споделяте рецепти!
0
0
Веселина
Веселина
31.05.2015 11:35
От тази рецепта нищо не става. Профитеролите не се надуха при печене, а само плуваха в мазнина. Отвътре останаха сурови и просто ги изхвърлих.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв