Тарталети с карамелена плънка

18/07/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо946
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бутертесто – 500 г
  • мед – 50 г
  • масло – 175 г
  • сметана – 150 мл
  • лешници – 200 г
  • захар – 200 г
  • сол – 1 щипка
  • джинджифил – 1 с.л. настърган корен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лешниците се запичат на сух тиган за 5 минути и се начукват на едро. Сметаната се кипва и се добавя джинджифилът. Сметаната се прецежда, добавя се медът и солта и се кипва.

В тенджера с дебело дъно се загрява захарта до карамелизиране. На тънка струйка при непрекъснато разбъркване се добавя сметаната. Къкри 4 минути. Котлонът се намалява до минимум и при бъркане се добавя нарязаното на парченца масло. Сваля се от котлона.

Тестото се разточва. Изрязват се кръгове малко по-големи от формички за тарталети. Кръговете се слагат в тарталети така, че да покрият дъното и стените, и се пекат 25 минути на 160 градуса. Охлаждат се. Лешниците се разпределят в тарталетите, поливат се с карамела.

подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар