Карамелено-бананов тарт

18/07/2014
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 172
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за плънката
  • банани – 6 бр.
  • захар – 100 г
  • масло – 50 г
  • за тестото
  • масло – 100 г
  • брашно – 1 и ½ ч.ч.
  • сметана – 120 г
  • яйца – 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч. л.
  • захар – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, маслото се разтопява. Бакпулверът се смесва с брашното, маслото, захарта, яйцето и сметаната. Замесва се гладко тесто. Прави се на топка и се оставя за 30 минути в хладилника.

Приготвя се плънка, като маслото се разтопява в тава, добавя се захарта и се загрява до златист карамел. Сваля се от котлона. Бананите се обелват и се нарязват. Нареждат се върху карамела.

Тестото се разточва на кора, малко по-голяма от формата на тавата. Бананите се покриват с тестото, което се подвива навътре. Пече се 25 минути на 180 градуса. Вади се, покрива се с кърпа за 5 минути и се обръща.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Снежа Е.
Снежа Е.
05.12.2015 20:13
Много хубав тарт ми се получи. Харесва ми рецептата.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв