Кюфтета по гръцки

31/03/2010
от ДимаНовак
"Още една вкусна и лесна за изпълнение рецепта от Гръцката кухня!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 340
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 400 гр. или смес
  • лук - 1/2 глава
  • сирене - фета 1/2 ч.ч. фино надробено
  • чесън - 2 скилидки счукани
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л. плюс още за печене
  • риган - 1 с.л. сух
  • червено вино - 3 - 4 ч.л
  • черен пипер - 1/4 ч.л. прясно смлян
  • вегета - 1/4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 200 C.

Сместа за кюфтенцата се омесва добре, оформят се малки топчици, които се поставят върху хартия за печене в тава. Поръсват се леко със зехтин и се пекат до готовност.

Ако изтече сок, той се изцежда и печенето продължава.

подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

кати
кати
03.03.2013 05:00
направих ги точно по рецептата, но е 2 л. оцет вместо вино,
прекрасни са! с картофки и дзадзики....:)
0
0
Роза
Роза
20.01.2012 13:33
Зависи в кой край на Гьрция сте.Аз сьм работила на 2 места,и на двете места ги правят по различен начин.На острова вместо вино,слагаха оцет,но и двата вида бяха много вкусни.Имат страхотна кухня...големи чревоугодници са!!!
0
0
росица петрова
росица петрова
21.10.2011 14:41
На кюфтетата в Гърция не слагат вино, а узо.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв