Профитероли с портокалово желе и сметана

19/07/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2688
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо457
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. В дълбок тиган се наливат 250 милилитра вода и се кипват. Котлонът се намалява до минимум. Добавят се маслото и солта. При непрекъснато бъркане се добавя брашното. Бърка се до получаване на еднородна смес.

Сваля се от котлона. След 2 минути се добавят 2 яйца. Тестото се слага в друга купа и се добавят останалите яйца. Разбърква се с дървена лъжица до лъскаво тесто. В намазана с масло и поръсена с брашно тава с шприц се правят топчета с големината на орех. Пекат се 10 минути на 200 градуса и 10 минути на 220 градуса.

Готовите профитероли се пробождат, за да излезе парата. Слагат се на решетка да изстинат. С остър нож се правят разрези като капачета. Желатинът се накисва в 50 милилитра топла преварена вода.

Портокалът се обелва и се пасира заедно с 2 супени лъжици захар. Добавя се желатинът и се разбърква. На дъното на всяка профитерола се слага по малко от желето. Сметаната се разбива с останалата захар и се слага върху желето. Профитеролите се поръсват с пудра захар.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар