Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Канелена плетеница

Канелена плетеница

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Канелена плетеница1 / 2
16/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за плънката
  • масло - 50 г
  • захар - 5 с.л.
  • канела - 3 ч.л.
  • бадеми - 1 шепа филирани
  • за тестото
  • брашно - 300 г
  • сол - ½ ч.л.
  • прясно мляко - 180 мл
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 15 г
  • масло - 30 г
  • яйца - 1 бр. (жълтък)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва със захарта, добавя се топлото мляко, жълтъкът, разтопеното масло и се смесва. Брашното се смесва със солта и се добавя млечната смес. Замесва се еластично тесто и се оставя на топло за 1 час.

Приготвя се плънка, като маслото се смесва с канелата, захарта и бадемите. След като тестото се надигне, се разточва на тънък правоъгълник. В средата се слага плънката, тестото се навива на руло.

Прегъва се в средата и се плете на плитка. Краищата се съединяват като кръг. Слага се в постлана с хартия за печене тава и се пече 20 минути на 200 градуса и 10 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: