Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Китайски питки

Китайски питки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Китайски питки1 / 4
18/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7-8
"Страхотни малки хлебчета от китайската кухня - поднесете с месен бульон!"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 гр.
  • вода - гореща 100 мл.
  • яйца - 1 бр.
  • свинска мас - разтопена
  • сол - 1 щипка
  • фъстъци - счукани или сусам.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм). Намазва се леко с разтопена свинска мас, прегъва се на две и отново се разточва. Пак се намазва с мас, прегъва се и т.н. Процедурата се повтаря общо 5 пъти.

След това тестото се разточва и от него с помощта на чаша се изрязват кръгли питки. Нареждат се в намазана с мазнина тава, намазват се с разбитото яйце и се поръсват със счуканите фъстъци или със сусам.

Пекат се в силно загрята фурна до златисто-кафяво.

Поднасят се към месен бульон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниил Биков
Даниил Биков
Бих искал да кажа,че въпреки добре изглеждащите снимки,питките са отвратителни,по-добре не хабете толкова брашно и не гответе тази рецепта.Водата наистина е много малко и не стигна,аз добавих още 100мл. Но биха поели и още...
25.06.2023 13:27
Анонимен
Анонимен
100 мл вода не стигнаха за никъде
Сложих още 100 мл
Питките станаха ужасно твърди ...изобщо не ми харесаха...
21.06.2023 21:23
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Никакъв набухвател ли нямат - сода или мая?
13.10.2016 15:34
1
1
veronika
veronika
питките са стрхотни
11.10.2013 19:35
1