Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Замразени шоколадови банани

Замразени шоколадови банани

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Замразени шоколадови банани1 / 3
24/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
215 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • шоколад - 300 г
  • масло - 50 г
  • банани - 3 бр.
  • за поръска
  • кокос - 30 г стърготини
  • захарни топчета - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бананите се обелват и се режат на кръгчета с дебелина 1 сантиметър. Шоколадът се разтопява на водна баня. След като се разтопи, съдът се сваля от огъня и в шоколада се добавя маслото.

С помощта на вилица кръгчетата банани се топват в шоколада. Половината резенчета се овалват в кокосови стърготини, останалите – в захарни топчета.

Бананите се слагат върху фолио, покриват се с прозрачно фолио и се оставят във фризера за 3 часа. Съхраняват се до 3 месеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: