Патладжани с кайма и кашкавал

02/08/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 744
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 3 бр.
  • кайма - 500 г
  • домати - 500 г
  • кашкавал
  • лук - 1 по - голяма глава
  • чесън - няколко скилидки
  • черен пипер
  • риган
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете патладжаните по дължина на две, посолете ги и ги оставете да се отцедят за 30 минути до 1 час. Издълбайте вътрешността им и я нарежете на малки кубчета.

Запържете част от лука и кубчетата патладжан, добавете каймата и подправете.

Останалата част от лука се запържва с чесъна за кратко, след което се добавят пасираните домати.

Подправете с риган /или подправки по избор и оставете да покъкри на котлона.

В намазнена тавичка наредете патладжаните, полейте ги с малко олио и ги напълнете с каймата.

След това ги залейте с доматения сос. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути, след това поръсете с кашкавала, изключете фурната и оставете тавата вътре за 10-тина минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар