Супа от сьомга

27/11/2008
от ЛилиНовак
"Нежна като кадифе супа от сьомга, от която гарантирано ще си сипете допълнително "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 544
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Главата и рагуто сьомга се измиват и се слагат да се варят във вода, колкото да ги покрие и с малко сол.

Лукът и морковът се нарязват на ситно и се задушават в маслото заедно със ситно нарязаните копър и магданоз.

След като заври сьомгата, се изважда и се обезкостява. Към врящия бульон се прибавят задушените зеленчуци, които се оставят да се сварят до готовност. Когато са готови, връщаме месото от сьомгата и прибавяме прясното мляко. Ври около 5 минути, след което се добавя сметаната. Ври още две минути и застройваме с разбитото с малко вода и жълтъкът нишесте. Добавяме лимоновия сок и варим още минутка. Подправя се със сол и много черен пипер.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

СОНЯ
СОНЯ
06.11.2014 13:43
Невероятна вкусотийка !!!!!!!!!!!!!!
0
0
emi
emi
01.10.2012 16:49
изглежда супер вкусно... мерси за прекрасната идея!!!!!!!!!!!!!!!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти