Захаросани моркови

21/07/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 257
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • моркови - 500 г
  • захар - 250 г
  • лимонтузу - на върха на ножа
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се обелват и се режат на кубчета. Заливат се с вряла вода и се варят 2 минути. Отцеждат се, отварата се запазва. Морковите се заливат със студена вода и се отцеждат.

Половин чаша от отварата се смесва със захарта и лимонтузуто. Щом кипне, се добавят морковите, котлонът се намалява и морковите се варят 20 минути.

Свалят се от огъня и се оставят в сиропа за 4 часа. След това отново се кипват и се варят 20 минути, след което се свалят от огъня и се оставят за 1 час.

Морковите се варят още 30 минути на бавен огън. След това се вадят в тава, постлана с хартия за печене, и се сушат на 80 градуса за 1 час във фурната.

Поръсват се с пудра захар и се оставят да изстинат.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!