Зелеви триъгълници с орехи

21/07/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо236
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • масло – 2 с.л.
  • зеле - 1 бр.
  • извара - 500 г
  • сол – ½ ч.л.
  • орехи – 50 г
  • захар – 1 щипка
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца – 1 бр. (жълтък)
  • сметана – 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се разделя на листа и се бланшира в солена вряща вода 4 минути. Отцежда се и се залива с ледена вода. Отново се отцежда. Приготвя се плънка, като орехите се нарязват на едро. Чесънът се реже на ситно.

Маслото се оставя да омекне на стайна температура. Изварата се смесва с 1 супена лъжица масло, орехи, чесън, захар, жълтък и сол. Всичко се разбърква.

Върху всяко листо се слага по малко от плънката и листата се завиват на триъгълници. Запържват се в останалото масло по 4 минути от всяка страна. Сервират се със сметана.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар