Желиран шаран

03/07/2009
Бена
отБенаНовак
"Вкусно, красиво и изискано - желиран шаран "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 238
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - шаран 500 гр.
  • лук - 80 гр.
  • червени чушки - 100 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • яйца - 2 бр. белтък
  • домати - 100 гр.
  • желатин - 5 гр.
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете шарана и извадете двете филета

Костите, главата и хайвера сварете за около час в малко вода. Добавете нарязаните чушки и домати.

Прецедете бульона, подправете го сьс сол и червен пипер, излейте го вьрху парчетата риба и сварете на слаб огън

Поставете изстиналата риба в дълбока чиния и я гарнирайте с филийки от твърдо сварени яйца, с ивици червени чушки и с хайвер.

Накиснете желатина в 1/2 чаена чаша студена вода.

За избистряне на рибния бульон разбийте белтъците с малко вода, изсипете ги в него и бийте непрекъснато с телта, докато бульонът заври.

Свалете тенджерата от огъня и изсипете накиснатия желатин. Прецедете бульона и облейте с него рибата.

подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Нина Григорова
Нина Григорова
02.06.2013 10:59
Чудесни рецепти и много вкусни
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв