Пълнен шаран на фурна

23/07/2014
Mariana
отMarianaИноватор54293715
"Знаете ли как да си приготвите истински вкусен шаран? Вижте тук"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 512
  • Преглеждания за месеца14519
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеният шаран се натърква със сол и черен пипер отвън и от вътре, след което се прибира за около 30 минути в хладилник.

Междувременно нарязвате лука и гъбите на ситно и ги задушавате в 1-2 с.л. масло до омекване. Добавяте 2-3 нарязани на ситно домати и смлените орехови ядки. Поръсвате със ситно нарязан магданоз, прибавяте бялото вино, черен пипер и сол на вкус и разбърквате добре.

С така приготвената смес напълвате шарана, слагате го в намазнена тава. Намазвате го обилно с масло, покривате го с резени домати, добавяте 1/2 ч.ч. вода и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Galya Pelovska
Galya Pelovska
04.12.2017 12:25
Значи не е пълнен шаран в този случай.
0
0
цвети
цвети
06.12.2014 18:21
Стана много вкусен,но аз сложих от плънката около него и така го опекох!
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв