Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Руска торта с маслена глазура

Руска торта с маслена глазура

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Руска торта с маслена глазура1 / 2
20/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Интересна и вкусна, как да не я опита човек?"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 130 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - ½ ч.л.
  • какао - 2 с.л. на прах
  • за крема
  • масло - 300 г
  • пудра захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • грис - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • за намазване
  • сметана - 2 с.л.
  • какао - 2 с.л. на прах
  • захар - 3 с.л.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто, като маслото се разтопява, добавя се захарта и се разбърква. По едно се добавят яйцата, добавя се гасената с оцет сода и по малко се добавя брашното. Замесва се тесто, разделя се на две части и в едната се добавя какао. Пекат се два блата на 180 градуса - по около 20-30 минути. Охлаждат се и всеки от блатовете се реже на две, за да се получат четири блата.

Приготвя се крем, като омекналото масло се смесва с пудрата захар. Грисът се сварява в прясното мляко до готовност и се охлажда. Кората на лимона се настъргва на дребно. Смесват се маслото, изстиналият грис и кората на лимона.

Кремът се разбива с телче или миксер и се оставя в хладилника за 20 минути. Блатовете се мажат с крем и се редят един върху друг. Върху последния блат не се маже крем, а смес от сметана, какао и захар, които са кипнати за половин минута и смесени с маслото. Тортата се оставя в хладилника за 3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: