Гъбена каша

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
03/12/2008
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2-3
"Направете си вкусна и здравословна гъбена супа само за 30 минути"

Необходими Продукти

  • гъби - печурки 500 гр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и чушката се нарязват на ситно. Гъбите - на четвъртинки, ако са по-дребни или на по-малки парченца, ако са от едрите.

Загрява се олио и в него се изпържват лукът, морковите и чушката. Добавят се гъбите и сол на вкус. Разбърква се и се слага червения пипер. Налива се вода - да покрива зеленчуците и малко отгоре. Слага се доматеното пюре.

Оставя се да се готви до готовност на лука и гъбите.

Брашното се разтваря в малко студена вода и се изсипва.

Оставя се на котлона да заври и се отмества.

Слагат се останалите подправки и се поръсва с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
523
44
32
23
10
Дай твоята оценка: