Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Захаросани ябълки по руски

Захаросани ябълки по руски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Захаросани ябълки по руски1 / 2
27/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
210 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • ябълки - 500 г
  • захар - 700 г
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От водата и захарта се сварява гъст сироп на бавен огън. Ябълките се обелват, режат се на четвъртинки и се пускат във врящия сироп.

Варят се на бавен огън, докато не станат прозрачни, и се отцеждат, като се слагат в сито. След това се редят в тава, постлана с хартия за печене и се сушат около час на 140 градуса при открехната вратичка на фурната.

След това отново се топват в сиропа и се сушат още 1 час на 140 градуса.

Така приготвените ябълки може да използвате както за гарнитура към меса, така и за за сладкиши и кремове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Vanq Nikolaeva
Vanq Nikolaeva
харесвам ги
27.07.2014 18:27