Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Парижки коктейл

Торта Парижки коктейл

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Торта Парижки коктейл1 / 2
27/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
320 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • мед - 3 с.л.
  • захар - 150 г
  • олио - 3 с.л.
  • гореща вода - 180 мл
  • брашно - 500 г
  • сода - 1 ч.л.
  • за крема
  • масло - 250 г
  • прясно мляко - 600 мл
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванлиия - 1 бр.
  • лешници - 100 г
  • бадеми - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медът се смесва със захарта, олиото и водата и сместа се загрява на бавен огън. След като сместа кипне, се сваля от огъня и се добавя брашното, смесено със содата.

Тестото се дели на 6 части, които се разточват тънко и всяка кора се пече до златисто на 180 градуса.

Приготвя се крем, като яйцата се разбъркват със захарта и брашното, добавя се студеното мляко и се загрява на бавен огън при непрекъснато бъркане, докато не се сгъсти.

Сваля се от огъня, добавят се смлените бадеми и лешници и ванилията. Когато кремът е почти изстинал, се добавя маслото и се разбърква с миксер.

Корите се мажат с топъл крем и тортата се оставя в хладилника за 4 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

димитрова
димитрова
неточна рецепта, напр. за крема в изброените продукти липсва количеството на брашното, от яйцата по мое мнение в крема се слагат само жълтъците
28.04.2015 20:07
1