Пържен дроб с ябълки

27/07/2014
Данчето
отДанчетоНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 100
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • дроб - свински или телешки
  • прясно мляко - за накисване
  • олио - 50 мл
  • лук - 1 голяма глава
  • ябълки - 2 бр. сладко - кисело
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете дроба на парчета и го накиснете за 1-2 часа в прясно мляко, след което го отцедете.

Нарежете лука и ябълките на парченца.

Загрейте олиото и сложете дроба да се пържи под капак, като от време на време разбърквате. Долейте виното, когато дробът се е позапържил.

Щом е почит готов, се добавят лукът и ябълките. Запържва се за още 10-тина минути и накрая се овкусява със сол и черен пипер.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар