Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Украински кекс папошник

Украински кекс папошник

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Украински кекс папошник1 / 2
05/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • мая - 30 г
  • яйца - 10 бр. (жълтъци)
  • масло - 50 г
  • захар - 100 г
  • бадеми - 50 г (смлени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря с топло мляко, добавя се една трета от брашното и постепенно се добавя останалото брашно при непрекъснато бъркане. Замесва се тесто.

Добавят се жълтъците един по един, тестото се разбърква, поръсва се с брашно и се оставя за 3 часа на топло. Добавя се разтопеното масло, захарта, смлените бадеми и се меси, докато тестото не се отделя от ръцете.

Тестото се слага в тава до една трета от обема ѝ, оставя се за половин час и се пече 55 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: